Gastenboek

Van een cursist die gezellig met het hele gezin een keer intuïtief wilde schilderen. 

Verhaal voor Greet,

Het heeft even geduurd voor dat alle agenda’s van onze gezinsleden een gezamenlijk gaatje hadden voor een middag schilderen bij Greet. Een beetje lacherig over het vooruitzicht van intuïtief schilderen stapte we op het wiebelige pontje. Maar als je over bent gevaren, laat je de buitenwereld even achter en stap je in de warme sfeer van het atelier van Greet. Het duurde niet lang voordat iedereen (ook de sceptici) hard aan het werk was met handen, kwasten,spatels en tandenborstels omlijst met sfeervolle muziek en gestuurd door de zachte aanwijzingen van Greet.
Opmerkelijk dat iedereen dezelfde opdracht heeft en er vijf totaal verschillende schilderwerken ontstaan. In de nabespreking blijkt dat je inderdaad je intuïtief hebt geschilderd, want het past gewoon qua kleur en uitstraling bij je karakter of levensfase of simpel bij het gevoel van die dag.
Met het pontje werden we na afloop weer teruggeworpen in ieders eigen leven en we verlangen stiekem al weer naar een volgende keer.

9 reacties op “Gastenboek

 1. Geheel vrijblijvend heeft Greet me gevraagd een stukje te schrijven over wat de Chakra cursus mij gebracht heeft. Eén ding wil ik voorop stellen, het heeft me zoveel gebracht dat dat niet in een klein stukje te beschrijven is. Ik ben aan de cursus begonnen omdat het me een goede, maar vooral leuke manier leek om erachter te komen waar mijn eetprobleem vandaan kwam. Op veel manieren had ik al hulp voor dit probleem gezocht, tot dan toe zonder resultaat. Als ik eerlijk ben, kon ik me vooraf niet voorstellen dat een tekencursus wel zou helpen.
  Ik kwam in een ontzettend fijne en warme groep terecht. Ik ben er volledig voor gegaan en heb serieus, met heel veel plezier en interesse iedere maand de tekening gekleurd. Met behulp van Greet, de groep, mijn gezin en lieve vrienden, maar ook juist omdat ik open stond voor dingen die ik over mezelf (en anderen) kon ontdekken is het me gelukt om echt van mezelf te gaan houden. Dit is het mooiste cadeau dat ik mezelf heb kunnen geven. Het geeft me ruimte om met dingen bezig te zijn die er echt toe doen. Bovendien heb ik er een leuke hobby en lieve vrienden bij. Ik kan niet wachten tot de nieuwe cursus begint.

 2. Twee jaar geleden ben ik op internet gaan zoeken naar een manier om steeds terug kerende issues in mijn leven onder ogen te zien en aan te pakken.
  Het reguliere circuit kon ik mij niet zo in vinden omdat het naar mijn idee meer uit constateringen dan uit groei bestaat.
  Ik kwam toen op de site van Greet, Atelier 13B terecht. Ik had vrijwel meteen het gevoel dat deze vorm wel bij mij zou passen.
  Alleen al het oversteken van het water met een bootje heeft iets veiligs en mystieks voor mij.
  In het sfeervolle tuinhuis heb ik samen met Greet heel hard gewerkt. Woede, verdriet en frustratie zijn d.m.v. praten, tekenen en gebruik en de betekenis van kleuren omgezet in acceptatie, begrip en groei.
  Greet was er altijd voor mij, dat heeft mij onbeschrijfelijk veel geholpen. Ook is er tijd voor gezelligheid en humor en een kopje thee.
  Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Greet heb mogen vinden!

 3. Ik heb bij Greet de chacra cursus gedaan. Had geen idee wat dit inhield. Achteraf misschien veel beter omdat je er blanco in stapt en het allemaal kan laten gebeuren. Ik heb vooral veel plezier gehad in het tekenen met een gezellige club dames. Een broodje en heerlijke soep bij inbegrepen. Een ochtendje voor mezelf! Elke les bracht een ander thema. Het atelier werd sfeervol in thema gebracht. In de winter heerlijk bij de kachel, en in de zomer met openslaande deuren of in de tuin. Ik vond het heel interessant om alles over chacra’s te leren en vooral hoe dit betrekking heeft op jezelf en zelfbeeld over hoe je in het leven staat. Je bent wie je bent, en daar kun je niet omheen. Je tekening wordt in detail besproken. Voor mij bracht de cursus ontspanning, plezier, en een goede spiegel voor mezelf!

  De kunstenaar in jezelf. Ik twijfelde eerst nog even of ik niet meer talent nodig had voor deze cursus. Niets was minder waar. Verscheidenheid aan tekentechnieken kwamen aan bod, de totstandkoming hiervan, bestaande kunstenaars en hun inspiratiebronnen. Veel verrassingselementen zoals van natuurlijke materialen zelf verf maken. Het is een mooie cursus om te ontdekken wat je leuk vindt en je te verdiepen in verschillende materialen en toepassingen. De kunstenaar in jezelf vinden is dus zeker van toepassing. Een leuke ontdekkingstocht om het beste in jezelf te vinden. Ben erg benieuwd wat de vervolgcursus zal brengen.

 4. Mijn zoon houdt van tekenen. Een seizoen tekencursus bij Greet leek ons een leuk idee. Met het bootje worden ze gehaald. Zo terughoudend als Jezz is, het is al dolle pret voordat ze daadwerkelijk in het atelier zijn. De tekenclub blijkt een hit! Ik meen dat hij nu aan zijn vijfde seizoen begint en van ophouden is geen spraken. Er worden veel verschillende materialen en technieken gebruikt. Het is dus altijd weer een verassing voor ze wat ze gaan doen. Het enige minpuntje volgens Jezz, is dat Greet een zomerstop houdt. Aan het einde van het seizoen mogen alle kinderen hun kunstwerken exposeren. Met zoveel trots en plezier vertellen ze over hun werkjes. Zo ook demonstraties hoe de appelschiller werkt, waar alle kippen hun eieren verstoppen, wat de geiten eten, en hoe hoog de trampoline springt. Zwembroeken worden meegenomen voor een duik of met zn alle peddelen op de surfplank. Ik heb er een ander kind voor terug gekregen. Zijn eigenwaarde is gestegen. Ook de omgang met andere kinderen heeft hem vrijer gemaakt. Het is fascinerend hoe kinderen zich kunnen uiten in het tekenen, en hoe Greet dit kan interpreteren.

 5. Bij Greet is het thuis komen! Met het bootje over, geiten gedag zeggen, mooie tuin, warme sfeer, houtkachel, kaarsen en een kopje thee en wat lekkers.
  Mijn zoon gaat al heel wat jaar bij Greet tekenen en noemt het vitamines op doen. Volgens hem kan hij bij Greet even alles achter zich laten van wat moet en lekker bezig zijn met tekenen. Hij mag zichzelf zijn en kan met alle materialen aan de slag. Hij ontwikkelt ondertussen echt een eigen stijl. Elke periode sluit hij af met een tentoonstelling van werk waar hij trots op is.

  Ik ben ondertussen ook “vaste” klant. Na een bijzondere chakracursus die inzicht geeft in jezelf ben ik door gegaan met “de kunstenaar in jezelf”. Ik hou heel erg van creatief bezig zijn maar soms neem je er geen tijd voor of maak je steeds het zelfde. Nu ga ik elke maand een dagdeel naar Greet. Je wordt verwent, gezien, uitgedaagd en gaat altijd rijker naar huis. Het is gewoon een cadeautje voor jezelf!

 6. Het Atelier van Greet
  Mijn vriendin belde om te vragen of als ik zin had bij een Chakra cursus te gaan. Er was een plek vrij en Greet zou mij telefonisch contacteren i.v.m. met mijn deelname..
  Chakra? Wat is dat? Ergens had ik erover gehoord of erover gelezen maar geen aandacht aan besteed. Ik was de laatste jaren, maanden heel druk bezig met veel zorgen over mijn zieke vader die alleen in Roemenië was en had de scheiding na 25 jaar huwelijk nog vers in mijn hoofd. Ik had net een paar maanden bij een vreselijke baas gewerkt en zat in de WW zonder hoop dat ik op mijn 57ste nog werk zou kunnen vinden en ook nog pas verhuisd.. Mijn rugzak was aardig vol.
  Greet belde mij en vertelde dat de lessen een keer per maand zouden zijn en met een collega naar De Kwakel mee kan rijden. Haar stem klonk heel zacht en vriendelijk. Ik voelde geen verplichtingen en ik dacht meteen aan een afleiding van alle zorgen…
  Het Atelier van Greet is een mooie knusse plek. Ik kijk met mijn ogen uit naar al die mooie tekeningen en werken vol kleur en vormen maar geen betekenis voor mij. Ik vergeet al mijn zorgen daar, ik luister naar Greet en ik voel mijn op mijn gemak. Mijn collega’s zijn iets jonger dan ik maar alle drie hebben iets in hun leven dat zwaar op hun hart ligt. We krijgen al na de eerste les een band met elkaar. Onze tekeningen worden uitgebreid besproken en snel kom ik tot de conclusie dat onze tekeningen de spiegel zijn van onze zielen. Dat denk ik althans..Ik voel dat mijn zorgen makkelijker te verdragen zijn. Ik leer los te laten.. Ik verlang naar de volgende ontmoeting met de meiden. We lachen en huilen samen. Erg fijn.In het Atelier gebeuren mooie dingen. In een paar weken leer ik mijzelf terug te vinden. Ik word meer bewust van mijn bestaan als vrouw. Mijn voeten krijgen een warm kruidenbad! Nog nooit geweten hoe fijn dat kan zijn. De Zen muziek geeft mij rust en de kleuren van Chakra stromen op onze papiervellen. In de koude dagen staat op het warme kacheltje een pan soep en de poes wilt ook naar binnen. Heerlijk!
  Greet heeft geen geneeskunde gestudeerd ( wel MBK) maar haar instrumenten raken de juiste plekken en genezen! We hebben allemaal wonden.. Na de eerste Chakraroute ben ik een ander mens geworden. Mijn zorgen blijken ergens verdwenen te zijn. Misschien met de Amstel weggespoeld of tijdens mijn tekenuurtjes, of heeft Greet een kaarsje aangestoken? Ik voel dat ik gegroeid ben. Na een paar maanden merk ik dat mijn leven totaal anders is geworden . Ik zie alles anders. Ik ben rustiger in mijn hoofd. Ik besef dat ik sterker ben geworden. Maar ik ben er nog niet want ik wil meer. Ik heb drie nieuwe vriendinnen en met Greet vier! Samen gaan we door naar Chakra 2! Dat is al rond en we kunnen haast niet meer wachten.

 7. Ik ervaar dat de HSP-route precies op het juiste moment in mijn leven daar was. Ik was al een poosje met andere cursussen bij Greet aan het werk maar wilde weer verder. Deze route vond ik, vooral in het begin heel erg lastig.
  Ik “verzon” van alles waarom ik er juist niet mee bezig wilde zijn. Tot ik mij op een bepaald moment bewust werd dat dit precies mijn “pijnpunten” zijn. Ik schrijf ‘bewust’ zijn, het verschil is dat ik ze mij nu bewust bewust ben geworden. Toen kwam er een omslag en vond ik de rust om deze investering te maken. Ik vond het hard werken maar Ik kan niets anders zeggen dat ik er uiteindelijk heel veel van geleerd heb. Winst in veel opzichten. Greet “loopt” met je mee, luistert en kneedt een beetje, maar de stappen neem je zelf. Het is nog altijd, ook na zoveel jaar, heerlijk om de oversteek over de Amstel te maken!

 8. Van een cursist die gezellig met het hele gezin een keer intuïtief wilde schilderen.

  Verhaal voor Greet,

  Het heeft even geduurd voor dat alle agenda’s van onze gezinsleden een gezamenlijk gaatje hadden voor een middag schilderen bij Greet. Een beetje lacherig over het vooruitzicht van intuïtief schilderen stapte we op het wiebelige pontje. Maar als je over bent gevaren, laat je de buitenwereld even achter en stap je in de warme sfeer van het atelier van Greet. Het duurde niet lang voordat iedereen (ook de sceptici) hard aan het werk was met handen, kwasten,spatels en tandenborstels omlijst met sfeervolle muziek en gestuurd door de zachte aanwijzingen van Greet.
  Opmerkelijk dat iedereen dezelfde opdracht heeft en er vijf totaal verschillende schilderwerken ontstaan. In de nabespreking blijkt dat je inderdaad je intuïtief hebt geschilderd, want het past gewoon qua kleur en uitstraling bij je karakter of levensfase of simpel bij het gevoel van die dag.
  Met het pontje werden we na afloop weer teruggeworpen in ieders eigen leven en we verlangen stiekem al weer naar een volgende keer.

 9. Mijn ervaring met de HSP route was voor mij een eye opener.
  Eindelijk iemand die begrijpt hoe je je kan voelen en waar je steeds tegen aan loopt in het leven. Ik heb enorm veel gehad aan de therapie en kan mijn hooggevoeligheid nu omzetten naar kracht. Natuurlijk heb ik nog steeds af en toe dat het minder gaat, maar met de oefeningen en tools die ik heb geleerd, kom ik weer helemaal tot mezelf.
  De natuurlijke omgeving en de warme hartelijke manier van Greet is fantastisch en paste me helemaal. Een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.